Ikväll åt vi kycklingen som jag förberedde igår. Jag hittade den här kycklingrätten på en matblogg för många år sen och trodde då att det var just den bloggerskans svärmors recept. Men så var det alltså inte, utan den heter bara svärmors kyckling 😊
God är den i alla fall och så tacksamt då man kommer hem efter jobbet och det inte tar länge alls att laga den.
Inte så många ingredienser att hålla reda på;
1 grillad kyckling
Sås:
1 msk smör
1 msk dijonsenap
2 msk soya
1/2 msk grönpeppar (jag tog svartpeppar från kvarn den här gången)
2 dl creme fraiche
2 dl matgrädde
Bena ur kycklingen och lägg köttet i en form.

Koka upp ingredienserna till såsen (jag tar rågade matskedar av smör, senap och soya 😉) och häll över köttet.

Låt stå minst 2 timmar, gärna över natten.
Värm sen i ugnen, 225 grader ca 15 minuter.

Vi åt med matvete och gurka, men med ris eller potatis är ju också gott 😊
0