Finnsmakaren

Aprikosbröd
Ibland lagar jag ett aprikosbröd, som är både gott och enkelt att laga. Jag gillar bröd med nötter och frukt i, det ger så mycket olika smaker. Och att baka en lördagskväll e ju liksom party party för mig nu för tiden, så då gjorde jag det såklart just ikväll 😉
 
Här kommer receptet;
 
2 dl fullkornsdinkel
4 dl siktat dinkelmjöl
2 dl fiberhavregryn 
1 dl  linfrön 
1 dl grovt hackade valnötter
1 dl solroskärnor 
1 dl pumpakärnor 
2 tsk bikarbonat 
1 tsk salt 
17-18 torkade aprikoser, klippta i bitar
5 dl youghurt 
1 dl lingonsylt
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser och aprikoserna. Tillsätt yoghurt och lingonsylt.
 
 
Häll degen i en smord brödform (eller med bakplåtspapper i) och strö eventuellt lite frön på toppen.
 
 
Baka i nedre delen av ugnen i ca en timme. Låt brödet svalna lite innan du skär upp.
 
 
 
Sabrine

Wow så fint 😍

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress